De juiste zoekwoorden vinden voor je website?

De enige manier om dat te doen is door een gedegen zoekwoord onderzoek uit te voeren. De veelgemaakte fout is dat bedrijven hun website richten op zoekwoorden waarvan zij denken dat deze belangrijk zijn, in plaats van dat er gekeken wordt naar waar hun klanten op zoeken. 

 

Onderstaande infographic willen we je niet onthouden, het geeft namelijk erg goed en duidelijk weer hoe je een gedegen zoekwoord onderzoek doet. Hierbij moeten we wel zeggen dat hier en daar wat tools niet goed bruikbaar zijn doordat deze voor de US markt zijn bedoeld.

Het zoekwoord onderzoek:

  • Stap 1: Bepaal voor welke pagina's van je website je de beste zoekwoorden wilt vinden. Dit is belangrijk aangezien elke pagina een ander onderwerp zou moeten hebben en je elke pagina kan optimaliseren op weer een uniek zoekwoord.

  • Stap 2: Bedenk nu voor de pagina's die je wilt optimaliseren (stap 1) zoveel mogelijk relevante zoekwoorden. Denk hierbij met name aan hoe jouw klant zou zoeken.

  • Stap 3: In deze stap zul je per zoekwoord gaan opzoeken wat Google zegt over het zoekvolume. Wees er van bewust dat dit echt schattingen zijn van zoekvolume! Met de keyword tool van Google ofwel het Zoekwoord Hulpprogramma kun je dit zoekvolume opzoeken. Daarnaast krijg je relevante zoekwoord suggesties. LET OP: gebruik bij "opties voor zoekwoorden" de optie "exact" zodat je alleen het volume op precies dat zoekwoord krijgt.

  • Stap 4: Kijk naar je concurrenten. Wat is er dan vervelender dat je steeds maar niet op die eerste pagina van Google terecht komt.. Bij een goed zoekwoord onderzoek behoor je niet alleen te kijken naar hoe vaak op een zoekwoord gezocht wordt, maar ook wat de concurrentie hierop is en dus hoe groot de kans is voor jouw website om op een hoge positie te komen. Daarnaast leveren je belangrijkste concurrenten veel mooie zoekwoorden op. 

  • Stap 5: In de laatste stap zul je de uiteindelijke lijst nogmaals door de keyword tool van Google halen en bekijk je de mate van concurrentie. Kies vervolgens per pagina 1 tot 3 zoekwoorden, zeker niet meer, die je wilt gaan gebruiken!

Een laatste tip is: Vergeet niet, bij elk zoekwoord onderzoek, gebruik altijd je gezond verstand!

Zoekwoord onderzoek Infographic
Gemaakt door: Promodo.com

Kom je er nu zelf niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Of besteed je een zoekwoord onderzoek liever helemaal uit? Stuur ons even een e-mail of contactaanvraag en we helpen je verder!

Geschreven door: